Lotto Soudal staat alwéér in de schaduw van Quick-Step, maar blijft optimistisch: "Dan gaan we heel goeie ploeg hebben die echt op de rails staat"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Lotto Soudal staat alwéér in de schaduw van Quick-Step, maar blijft optimistisch: "Dan gaan we heel goeie ploeg hebben die echt op de rails staat"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is alweer niet het voorjaar van Lotto Soudal. De Belgische WorldTourformatie zit andermaal in de hoek waar de klappen vallen en staat zo alweer in de schaduw van concurrent Quick-Step. Manager Marc Sergeant is echter hoopvol gestemd want er is beterschap in zicht.

Eerst en vooral is er natuurlijk de prachtzege van Tiesj Benoot in de Strade Bianche, toch ook een topklassieker. En straks komen de Ardennenklassiekers eraan en voor die wedstrijden lijkt Lotto beter gewapend dan voor kasseiveldslagen. 

Beterschap in zicht

"We zijn toch altijd in de running geweest voor de prijzen, daar kunnen we echt niet over klagen. De jongens hebben zich altijd getoond. Ik vermoed dat er na Parijs-Roubaix een periode aankomt waarin we toch een heel goeie ploeg hebben die echt goed op de rails staat en waarin Tim Wellens en Tiesj Benoot ook centraal zullen staan."

Die dominantie van Quick-Step, steekt dat in het kamp van Lotto? De 58-jarige Sergeant toont zich sportief: "We kijken er met verbazende blik naar, zo van: 'Hoe goed zijn die mannen.' Het is niet eentje, maar meerdere renners die het doen. Terpstra springt er nu een beetje uit omdat hij twee keer op een indrukwekkende manier die klassiekers wint, maar in de breedte zijn ze heel goed. Op dit moment is het gewoon de beste ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties