Nick Nuyens over sterk presterende Wout Van Aert: "Ik ben niet bezig met een afkoopsom"

Redactie
| 4 reacties
Nick Nuyens over sterk presterende Wout Van Aert: "Ik ben niet bezig met een afkoopsom"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook de prestaties van Wout Van Aert kwamen aan bod in Extra Time Koers van woensdagavond. Ploegmanager Nick Nuyens lijkt erop te rekenen dat de wereldkampioen in het veld ook volgend jaar nog bij zijn team rijdt.

"Ik vind het wel een verrassing, al heeft hij natuurlijk de kwaliteiten. Wout kan ongelofelijk focussen op enkele doelen en toont dat de combinatie veld-weg mogelijk is", vertelt Nuyens in Extra Time Koers. "Hij rijdt zich in de kijker van WorldTour-teams. Er zal geen enkele ploeg zeggen dat ze geen interesse hebben in Wout Van Aert."

De vraag is of Van Aert ook volgend seizoen nog bij Veranda's Willems-Crelan rijdt. "Ik ben niet bezig met een afkoopsom, hij ligt nog tot eind 2019 onder contract", houdt Nuyens de boot af. "Wout is momenteel bezig met zondag. En dat doen wij ook. De media zijn op zoek naar een verhaal, maar laat Wout focussen op Roubaix. Dan denk ik dat we mooie dingen kunnen doen."

"Een renner moet vooral doen wat hij graag wil"

Ook op volgend jaar heeft Nuyens weinig zicht. "Ik zie hem nog veel crossen. Wout crosst nog steeds heel graag. Een renner moet vooral doen wat hij graag wil. Of hij hetzelfde programma zal rijden als afgelopen winter? Dat zou kunnen, maar ik wil me daar nu nog niet op vastpinnen", besluit Nuyens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties