Niki Tersptra over gewicht én 'imagoprobleem': "Ik kom soms een beetje brutaal of arrogant over"

Redactie
| 5 reacties
Niki Tersptra over gewicht én 'imagoprobleem': "Ik kom soms een beetje brutaal of arrogant over"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra is na zondag een renner die de twee grootste kasseiklassiekers op zijn palmares heeft staan. Met dank aan ploegdokter Yvan Vanmol. De laatste jaren had de Nederlander wel een soort van imagoprobleem in Vlaanderen.

En dat komt vooral omdat Terpstra erg direct is. "In Vlaanderen leek het soms dat ik een imagoprobleem had", aldus Terpstra bij Sporza. "Omdat ik, typisch Hollands, vrij direct ben. Dus dan kom ik soms een beetje brutaal of arrogant over. Maar ik zeg het gewoon zoals ik denk dat het is. Ik ben niet schijnheilig of zo. Als ik denk dat het zo is, dan zeg ik dat direct. That's it."

Geen 4 kilo lichter

Terpstra oogt enorm scherp de laatste maanden. "Ik ben een tikje lichter. Maar die verhalen over 4 kilo lichter... Dat hoop ik ook steeds, maar als ik op de weegschaal ga staan, valt dat toch tegen", lacht hij. 

"Op het einde van vorig seizoen zei Yvan Vanmol (ploegdokter bij Quick-Step Floors, red.) me dat ik de Ronde kon winnen als ik in de winter meer zou opletten en een kilo lichter zou zijn. Dat speelde de hele winter in mijn hoofd. En uiteindelijk heeft hij gelijk gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties