Peter Sagan en kasseien, het is (tot nog toe) geen geslaagd huwelijk: "Het is best wel oké, allez toch voor één keer per jaar"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Peter Sagan en kasseien, het is (tot nog toe) geen geslaagd huwelijk: "Het is best wel oké, allez toch voor één keer per jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan gaat zondag op zoek naar zijn allereerste triomf in Parijs-Roubaix, maar de kans dat de wereldkampioen ook daadwerkelijk op het hoogste schavotje zal belanden, lijkt eerder klein. En dat lijkt hij zelf ook een beetje te beseffen.

De hoogvorm is er niet bepaald en in het verleden kon de 28-jarige Slowaak nog maar zelden overtuigen in de kasseiklassieker bij uitstek. Het populaire uithangbord van BORA-hansgrohe kon enkel in 2014 een deftig resultaat voorleggen: 6de. Waarom zou het zondag dan wel ineens moeten lukken? 

Sagan lijkt zelf ook te beseffen dat het geen makkelijke opdracht om hét monument op zijn palmares te zetten: "Ik doe altijd mijn uiterste best, ook in Parijs-Roubaix, maar veel succes heb ik er nog niet gehaald", klinkt het bij Sporza

De man in de regenboogtrui lijkt ook niet wild te zijn van de kasseien: "Ach, het is wel oké, allez toch voor één keer per jaar. Een droge of natte editie maakt een wereld van verschil, het verandert de stijl van de koers." En dan is er nog zijn vormpeil, dat toch niet al te hoge toppen scheert: "Ik ben niet slecht, maar ook niet super. Goed genoeg, zeg maar", klinkt het een beetje mysterieus.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties