Spoorwegincident bepaalt mee Scheldeprijs: "Het is een soort kuddegedrag. Als er één gaat, dan willen ze allemaal mee zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Schoten
| 1 reacties
Spoorwegincident bepaalt mee Scheldeprijs: "Het is een soort kuddegedrag. Als er één gaat, dan willen ze allemaal mee zijn"
Foto: © photonews

35 renners werden woensdag uit koers genomen in de Scheldeprijs. Ze negeerden de slagbomen die naar beneden gingen en glipten er toch nog door. Latere winnaar Fabio Jakobsen had er in de eerste groep nog geen last van.

Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) zat in de eerste groep toen het peloton scheurde door de waaiervorming. "Ik ben zonder problemen het spoor overgereden", vertelde hij na afloop. "In de eerste groep was er niks aan de hand."

"We hebben wel gehoord dat het spannend zou worden en dat we moesten opletten. Maar bij ons was er nog geen licht te zien. Maar toen kreeg ik op de radio te horen dat er jongens doorgereden waren. Niet slim."

'Kuddegedrag'

Al is de 21-jarige Nederlander niet te scherp voor zijn collega's. "Het had mij natuurlijk ook kunnen overkomen. Het is een soort kuddegedrag. Als er één gaat, dan willen ze allemaal mee zijn", zegt hij.

"Maar de veiligheid gaat boven alles. Als er dan toch een trein aankomt, dan kan het slecht aflopen", besluit Jakobsen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties