Teller nog steeds op nul, maar toch... "Ik voel me klaar om opnieuw te winnen in Roubaix"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Teller nog steeds op nul, maar toch... "Ik voel me klaar om opnieuw te winnen in Roubaix"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Greg Van Avermaet staat de teller nog steeds op nul in het klassieke voorjaar. Zondag wacht er nog een kans met Parijs-Roubaix, de koers die hij vorig jaar nog op zijn palmares schreef.

"Het is een heel erg speciaal gevoel om als winnaar van vorig jaar aan te treden in Parijs-Roubaix", vertelt Van Avermaet. "Ik voel me goed en heb vertrouwen in mijn conditie, maar de puzzelstukjes zijn de afgelopen weken nog niet in elkaar gevallen."

Van Avermaet weet wat er nodig is om Roubaix te winnen. "Parijs-Roubaix is totaal anders dan de Belgische klassiekers. Ook al heb je de benen, je zal altijd geluk nodig hebben en lekke banden moeten vermijden. Vorig jaar had ik wat ongeluk, maar ik kon de situatie nog helemaal omkeren."

"We zullen er zondag alles aan doen om mijn titel te verdedigen"

En dus wil de Waaslander zondag opnieuw voor het hoogste gaan. "Ik was blij met de prestatie van de ploeg in de Ronde en we zullen er zondag alles aan doen om mijn titel te verdedigen. Vorig jaar was geweldig. Ik had niet verwacht te winnen, maar het gebeurde toch. Ik voel me klaar om opnieuw te winnen, maar we zullen zien hoe ver ik zal komen", aldus de BMC-renner. 

De selectie van BMC voor Parijs-Roubaix: Jempy Drucker, Stefan Küng, Jürgen Roelandts, Michael Schär, Greg Van Avermaet,Nathan Van Hooydonck en Francisco Ventoso 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties