Topfavoriet Marcel Kittel legt uit waar het misliep in de Scheldeprijs

Redactie
| 6 reacties
Topfavoriet Marcel Kittel legt uit waar het misliep in de Scheldeprijs
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de slotkilometers was het op voor Marcel Kittel. Toen zijn ploegmaats hem opnieuw naar het peloton wilden brengen, schudde de Duitser veelbetekenend met zijn hoofd. Drie lekke banden deden hem de das om.

Geen 6e zege voor Marcel Kittel in de Scheldeprijs. Hij reed liefst drie keer lek. "Het begon al in de eerste kilometers", aldus Kittel in Het Nieuwsblad. "Ik reed lek op het moment dat het tempo ontzettend hoog lag in het peloton. Het kostte al veel krachten om daarna überhaupt terug te komen. De tweede lekke band was snel geregeld, maar die derde lekke band in volle finale was supershit."

'Vat leeg'

"Zeker na zo'n lastige koers met regen en wind was het heel zwaar om dan nog terug te komen. Het lukte nog bijna, maar op een gegeven moment is het vat gewoon leeg. Zelfs als ik terug was komen aansluiten, was ik niet meer in staat om mee te sprinten. Drie keer lek, dat is gewoon te veel."

Het werd uiteindelijk een 53e plek voor de snelle Duitser. "Ik ben super teleurgesteld. We wilden zo veel mogelijk renners voorin hebben in de waaiers. Wat ook bleek: als Tony Martin geen lekke band kreeg, zat iedereen gewoon mee in de eerste waaier. We domineerden de koers. Beter kon echt niet. Chapeau dus voor de jongens. Maar tegenslag haalde vandaag de bovenhand. Volgend jaar een nieuwe kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties