Wout Van Aert heeft na verkenning één wens voor Parijs-Roubaix

Redactie
| 19 reacties
Wout Van Aert heeft na verkenning één wens voor Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Zdenek Stybar woensdag nog wedstrijdritme opdeed in de Scheldeprijs, gingen heel wat andere renners woensdag de kasseien van Parijs-Roubaix verkennen. Daarbij ook Wout Van Aert, die zondag op regen hoopt.

Voor Van Aert is het zijn vuurdoop in de 'Hel van het Noorden. ""Elk jaar zat ik te likkebaarden voor tv, nu kan ik eindelijk zelf eens meerijden", vertelt hij bij Sporza. "Na de Ronde van Vlaanderen had ik een beetje last van decompressie, maar na deze verkenning is de focus helemaal terug."

Sommige stroken liggen er niet goed bij volgens de wereldkampioen veldrijdne. "We hebben al een paar dagen slecht weer gehad en de eerste stroken, vooral die voor het bos van Wallers, liggen er enorm glibberig bij. Als het zo zou blijven, zou het niet simpel zijn. Maar met het lenteweer dat komend weekend voorspeld wordt, verwacht ik dat het droog zal zijn zondag."

Regen

"Of dat jammer is? Ik zou graag een een Parijs-Roubaix in de regen rijden. Dat gebeurt niet veel en zou dus heel speciaal zijn. Maar ik weet niet of het een voordeel zou zijn. Het is toch iets helemaal anders dan crossen. Je moet risico's nemen en ook ik neem niet zo graag bochten op natte kasseien. Het mag van mij ook eens aangenaam weer zijn om te koersen, dat zal deugd doen."

Van Aert weet niet of hij als veldrijder bevoordeeld is in Roubaix. "Dat is een moeilijke vraag. Ik hoor van ploegmaats dat ik soms wel vlotter door de bochtjes ga op de kasseien, zeker nu er wat modder ligt. Maar ik ken ook veldrijders die niet zo vlot over kasseien gaan. Er is geen rechtstreekse link denk ik. Veel veldrijders halen hier wel hun beste resultaten op de weg, ik hoop dat ook te doen", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties