Wout Van Aert laat zich uit over zijn plannetje voor de 'Hel van het Noorden': "Gevaarlijk om zulke uitspraken te doen"

Redactie
| 16 reacties
Wout Van Aert laat zich uit over zijn plannetje voor de 'Hel van het Noorden': "Gevaarlijk om zulke uitspraken te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert volgt zondag zijn allerlaatste afspraak van het voorjaar met Parijs-Roubaix. Van Aert kijkt vooral naar Quick-Step Floors.

Wat verwacht de wereldkampioen veldrijden van zijn eerste Roubaix? "Een beetje hetzelfde als in de vorige klassiekers. Quick-Step zal als een blok koersen en het zal proberen de koers vrij vroeg lastig te maken", weet Van Aert. "Ze voorspellen wind in het voordeel, dus het zal een snelle Roubaix zijn en het zal dus sneller scheuren."

Voor een plan zondag houdt Van Aert rekening met het sterke Quick-Step Floors. "Het heeft weinig zin om een actie op te zetten zonder iemand van Quick-Step, want dan wordt er toch achter u gekoerst. Terpstra volgen? Dat zou heel goed zijn. Voor de rest komt het in de finale toch aan op intuïtie en ervaring. Ik heb wel gemerkt dat ik die nog mis. Dat is het leergeld dat ik betaal."

"Ik ben nog niet in de positie om mezelf druk op te leggen"

Van Aert zal tevreden zijn met een uitslag van de afgelopen weken. "Ik hoop wel op goeie benen en op een soortgelijke uitslag als de vorige weken. In de Ronde van Vlaanderen werd ik negende, maar met dezelfde benen en een slimmere tactiek zou ik ook vierde geweest kunnen zijn. In Roubaix zou zoiets dus ook kunnen, maar het is gevaarlijk om zulke uitspraken te doen."

"Het is de eerste keer dat ik deelneem en er zijn veel valkuilen onderweg. Ik ben nog niet in de positie om mezelf druk op te leggen, dat zal de komende jaren wel genoeg voor mij gedaan worden. Nu wil ik het die eerste keer rustig doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties