Armoe troef! Fransen wachten al 21 (!) jaar op zege in Parijs-Roubaix, breekt een van hen straks de ban?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Armoe troef! Fransen wachten al 21 (!) jaar op zege in Parijs-Roubaix, breekt een van hen straks de ban?
Foto: © photonews

Monsieur le président, er zijn geen Fransen meer die Parijs-Roubaix kunnen winnen. Van 1997 oftewel maar liefst 21 jaar geleden is het dat een thuisrijder het fiere Franse publiek nog eens in vervoering wist te brengen. Is er dan werkelijk niemand die Frédéric Guesdon kan opvolgen?

Arnaud Démare lijkt intrinsiek de (Frans)man met de beste papieren voor zondag, de kloeke sprinter finishte vorig jaar als 6de en gaf de burger zo toch weer wat moed. Vraag is of de 26-jarige sprintbom van Groupama-FDJ nóg beter kan doen.

Nieuwkomer bij Quick-Step

Eén zwaluw maakt immers de lente niet, in het verleden liet de Franse kampioen volgende resultaten optekenen: 90ste in 2013, 12de in 2014 en 37ste in 2015. Zeg nu zelf: niet bepaald impressionant en dus blijft het eerst en vooral wachten op bevestiging. Zijn er dan echt geen andere gegadigden in de zaal? Toegegeven, er zijn weinig gegadigden, maar er zijn er wel degelijk. Wat bijvoorbeeld gedacht van Florian Sénéchal.

De costaud uit Cambrai, een échte Nordist dus, is nog altijd maar 24 jaar en komt sinds dit seizoen uit voor Quick-Step Floors, dé ploeg die al jaren een bloeiende liefdesaffaire onderhoudt met Parijs-Roubaix. De ex-renner van het Franse Cofidis is gemaakt voor dit werk en kan bovendien profiteren van de ronduit indrukwekkende collectieve sterkte van de Belgische ploeg. Terpstra, Gilbert, Stybar, Lampaert...

Trio van Direct Energie

Iemand die het midden houdt dus eerder genoemde heren is Adrien Petit. De 27-jarige beer van Direct Energie heeft het ideale postuur voor het beukwerk op de kasseien en is bovendien ook snel, wat altijd handig is in een sprintje op de mythische piste. De spierbundel heeft al 7 deelnames op zijn conto en deed het de voorbije jaren lang niet onaardig, zo werd hij vorig jaar 9de en in 2017 ook al 10de.

Bijkomend voordeel: met Damien Gaudin en Sylvain Chavanel kan hij rekenen op de steun en kracht van twee ervaren ploegmaats die ook de weg kennen in het noorden van Frankrijk. De 31-jarige Gaudin heeft ervaring zat in Roubaix en werd in 2013 al eens fraai vijfde. Oldtimer Chavanel nam al tien keer deel met als beste resultaat een achtste stek in 2009. Het potentieel is er dus wel voor de Fransen, maar de kans dat er zondag iemand wint voor eigen volk lijkt ons toch eerder klein. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties