Eindelijk raak in Roubaix voor landgenoot? "Het is geen obsessie meer"

Redactie
| 7 reacties
Eindelijk raak in Roubaix voor landgenoot? "Het is geen obsessie meer"
Foto: © photonews

Net als in de Ronde zijn er ook in Parijs-Roubaix heel wat Belgische favorieten op winst. Sep Vanmarcke hoopt dat hij eindelijk zijn droom kan waarmaken.

Het weer zal zondag een belangrijke invloed hebben op de koers. "Iedereen kijkt wel een keer uit naar een regenachtige Roubaix, maar tegelijk is iedereen er bang voor", aldus Vanmarcke in HLN. "Nu ja, de modder zal niet plots verdwijnen. Als je goed in positie zit, in de eerste vijf of zo, is dat perfect. Dan raakt alles op een lint, en dan moet wie vanachter zit het toch weer dichtrijden. Het hoort bij deze koers."

Het is een koers op het lijf geschreven bij Vanmarcke, maar toch kon hij dus nog nooit winnen. "Het is geen obsessie meer", aldus de West-Vlaming. "Ik zie het nu als een heel mooie wedstrijd. Als ik het geluk aan mijn zijde heb, kan ik heel ver komen."

Tegen Quick-Step

Iedereen kijkt natuurlijk naar het nu al zo succesvolle Quick-Step Floors. "Het is niet iedereen tegen Quick-Step. Het is iedereen voor zijn eigen vel. Ik ga me niet opofferen voor een ander. Een ander zal zich niet opofferen voor mij. Samen koersen, dat kan je makkelijk zeggen. Ik heb er geen idee van hoe dat moet", klinkt het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties