Opvallend, Boonen verdedigt Froome en Sky: "Salbutamol doping noemen is belachelijk"

Redactie
| 25 reacties
Opvallend, Boonen verdedigt Froome en Sky: "Salbutamol doping noemen is belachelijk"
Foto: © photonews

Chris Froome ligt al maanden onder vuur na zijn positieve plas om het astmamiddel salbutamol. Ondertussen neemt Tom Boonen het op voor de geviseerde kopman van Team Sky.

Boonen neemt nooit een blad voor de mond. "Salbutamol doping noemen is belachelijk", zegt Boonen in het weekblad Humo. "Mijn dochtertjes moeten elke dag puffen, daar kan al eens een fout mee gebeuren. Ik krijg de indruk dat de renners van Team Sky vogelvrij zijn verklaard. Ze zijn té goed, hun kop moet eraf."

'Weinig bewijzen'

Team Sky werd niet voor het eerst in een donker daglicht gesteld. Ook over ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins waren er al voldoende dopinginsinuaties. Toch wil Boonen niemand beschuldigen. "Tot nu toe zijn er toch weinig harde bewijzen. Pas op, ik heb écht een degout van mannen die de boel belazeren, die mogen ze levenslang schorsen."

"Maar je zou ervan schrikken hoeveel sporters met ademhalingsproblemen salbutamol nodig hebben om hun sport te kunnen beoefenen. We gaan hen toch niet over dezelfde kam scheren als epogebruikers?", vraagt Boonen zich af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties