Edward Theuns over gitaarsolo's, bloemen voor zijn (ex-)bloemenmeisje en de wielrenner in Sioen

Edward Theuns over gitaarsolo's, bloemen voor zijn (ex-)bloemenmeisje en de wielrenner in Sioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een zesde plaats in de Omloop het Nieuwsblad was het tot op heden telkens net niet voor Edward Theuns in het voorjaar van 2018. Toch blijft de renner van Team Sunweb altijd een man om in de gaten te houden. Op zijn mondje is hij verder ook zeker niet gevallen.

Aan Theuns is wel geen zanger verloren gegaan: "Ik hou het bij de gitaar of de piano", aldus de renner van Team Sunweb in Het Nieuwsblad. "Sioen is een betere wielrenner dan ik een zanger ben. Het is een goede vriend en soms gaan we samen fietsen. Tijdens een trainingsritje kan hij me goed volgen."

Bloemen

We zagen Theuns in 2016 tijdens zijn revalidatie al eens op de piano een nummer van Sioen brengen, op de gitaar mag het wat anders zijn. "Sultans of Swing van Dire Straits. Een geweldige song met een super gitaarsolo. Wel niet simpel om te spelen. Ik had hem na jaren oefenen onder de knie, nu zal ik opnieuw moeten oefenen."

Theuns is al een aantal jaren samen met Lien Crapoen, die ook nog bloemenmeisje was in de Vlaamse Klassiekers: "Ik koop nooit voor haar bloemen, neen. Misschien moet ik dat wel eens doen. Alhoewel: is het niet mooier om bloemen te schenken na een overwinning? Daar heb je 200 kilometer voor afgezien, dat is moeilijker dan ze gaan halen in de winkel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties