Quick-Step Floors domineert: "We zijn een beetje ontmoedigd op dit moment, maar gaan niet samenspannen met Sagan"

Redactie
| 0 reacties
Quick-Step Floors domineert: "We zijn een beetje ontmoedigd op dit moment, maar gaan niet samenspannen met Sagan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat wielerteams moeten lijdzaam toekijken hoe Quick-Step Floors het wielervoorjaar domineert. De teller van BMC staat nog steeds op nul qua klassieke zeges en dat doet toch wel pijn.

Ook ploegleider Allan Peiper ziet hoe Quick-Step de zeges aan elkaar rijgt in het voorjaar. "We zijn een beetje ontmoedigd op dit moment, want er lijkt niets aan te doen", vertelt hij bij Sporza. "Iedere ploeg kijkt momenteel op dezelfde manier naar Quick-Step, ze zijn oppermachtig. Het is wel zo dat Quick-Step gecentreerd is rond klassieke renners en sprinters, terwijl wij focussen op klassieke renners en grote rondes. Wij hebben een andere visie."

Wat ook opviel: de samenwerking tussen de favorieten is onvoldoende. "Het is hoe dan ook moeilijk om tegen zo’n blok te koersen", weet Peiper. " Als je het Quick-Step-team ontleedt, zie je 3 à 4 renners die al een grote koers gewonnen hebben."

'Niet samenspannen met Sagan'

"Het mooie aan de koers is dat je moet knokken voor een zege. Het is ook geen doel om Quick-Step te kloppen of een samenzwering tegen hen op te zetten. Dat is niet de bedoeling van koers. Elke renner wil winnen voor zijn ploeg. Van Avermaet gaat niet samenspannen met een Sagan om hem te helpen Quick-Step te verslaan", besluit de BMC-ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties