Jolien Verschueren reageert voor het eerst na hersenoperatie: "Dat was blijkbaar mijn eerste vraag toen ik wakker werd, maar er kwam geen concreet antwoord"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 24 reacties
Jolien Verschueren reageert voor het eerst na hersenoperatie: "Dat was blijkbaar mijn eerste vraag toen ik wakker werd, maar er kwam geen concreet antwoord"
Foto: © photonews

Een zware domper voor Jolien Verschueren. Onze Belgische veldrijdster onderging woensdag een hersenoperatie en staat voor een lange revalidatie. Gelukkig is de 27-jarige Oost-Vlaamse positief ingesteld, op de website van haar ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice reageert ze voor het eerst.

Gisteren kon u HIER al lezen over de operatie die Verschueren afgelopen week moest ondergaan. De dubbele winnares van de Koppenbergcross in Oudenaarde kampte met een gezwel in de hersenen. Dat euvel werd drie jaar geleden al ontdekt na een crash op training, maar op dat moment was de situatie niet precair. 

Tijdens een controle twee geleden bleek het gezwel echter gegroeid te zijn, waarna beslist werd om het weg te snijden. Een bijzonder ingewikkelde operatie, maar die verliep gelukkig voorspoedig. Verschueren staat nu voor een flinke revalidatie, maar ziet het volledig zitten. 

Tijd nodig

​"Het kriebelt al. Vanuit mijn ziekenhuisbed hier in het Gentse Maria Middelaresziekenhuis zie ik de wielertoeristen langs het kanaal rijden. Dat was blijkbaar ook mijn eerste vraag toen ik wakker werd woensdagavond: 'Wanneer mag ik opnieuw fietsen?' Maar er kwam geen concreet antwoord. Het zal zijn tijd nodig hebben", klinkt het op de website van de ploeg. 

Jolien Verschueren hoopt dat ze na dit weekend naar huis mag om in familiekring verder te herstellen: "Binnen enkele dagen weten we of het gezwel goed- of kwaadaardig was. Dat onderzoeken ze op dit moment nog. Ik hoop echt dat er geen nabehandelingen meer nodig zijn", klinkt het hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties