Peter Sagan haalt zijn slag thuis en wint op indrukwekkende wijze Parijs-Roubaix voor verrassende Zwitser

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Peter Sagan haalt zijn slag thuis en wint op indrukwekkende wijze Parijs-Roubaix voor verrassende Zwitser
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft voor de eerste keer in zijn carrière Parijs-Roubaix op zijn naam geschreven. Sagan reed een dijk van een finale en klopte de verrassende Zwitser Silvan Dillier op de Vélodrome van Roubaix.

Na een razendsnel openingsuur vormde er zich een kopgroep met daarbij de Belgen Jelle Wallays, Ludovic Robeet en Jimmy Duquennoy. Zij kregen het gezelschap van 6 andere renners. De kopgroep van 9 man kreeg uiteindelijk een voorsprong van ruim 8 minuten. 

Maar op de derde kasseistrook van de dag op Saint-Python gebeurde het nieuws van de dag. De jonge Michael Goolaerts, ploegmaat van Wout Van Aert, kreeg een hartstilstand en werd per helikopter naar het ziekenhuis van Lille gebracht. Het is voorlopig nog afwachten hoe het met de renner gesteld is. 

Quick-Step valt aan

Het strijdplan van Quick-Step was duidelijk: de koers hard maken in het voordeel van Niki Terpstra. Eerst ging Gilbert op wandel met Teunissen, daarna probeerde Stybar het tot twee keer toe. Echter zonder veel succes. 

Het signaal voor Greg Van Avermaet om het te proberen, maar ook hij werd gegrepen. Wereldkampioen Sagan probeerde het dan maar zelf. Van Aert en Stuyven reageerden, maar kwamen niet op het wiel van de Slovaak. Sagan ging met een knappe solo richting leiders Wallays en Dillier, die verrassend lang standhielden. 

Wallays lost

Wallays moest op 25 kilometer van de streep de rol lossen, maar de voorsprong van Sagan en de verrassende Dillier liep uit tot 1'30". Op één van de laatste kasseistroken van de dag begon ze achteraan toch vol door te rijden. Er ging plots een halve minuut van de voorsprong af. Zou het dan toch niet lukken voor Sagan?

Ondertussen viel Van Aert weg door pech en bleven de achtervolgers over met Terpstra, Van Avermaet, Vanmarcke en Van Avermaet. Sagan ging met Dillier naar de piste, wachtte lang maar sprintte dan naar zijn eerste zege in Parijs-Roubaix. Terpstra kwam wat later als derde over de streep. Van Avermaet was de eerste Belg op een vierde plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties