Ploegmaat vindt prestaties op de weg geen verrassing, maar waarschuwt Wout Van Aert wel voor 'de Hel'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Ploegmaat vindt prestaties op de weg geen verrassing, maar waarschuwt Wout Van Aert wel voor 'de Hel'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert staat vandaag de allerlaatste grote test van het voorjaar op het programma met Parijs-Roubaix. Zijn ploegmaat Sean De Bie (Veranda's Willems-Crelan) is niet verrast door de prestaties van de wereldkampioen veldrijden op de weg.

Sean De Bie stond woensdag aan de start van de Scheldeprijs, Wout Van Aert paste. Hij verkoos een verkenning van de kasseien in Roubaix. "Een pauze voor Wout? Dat is het niet echt, want de verkenning van die stroken zal minstens even pittig zijn als in de Scheldeprijs koersen", vertelt De Bie bij Wielerkrant.be.

"Het gaat hem heel goed af, de combinatie tussen de weg en het veld. Maar ik had verwacht dat hij het wel zou aankunnen. Wat hij de laatste jaren al had laten zien in de GP Pino Cerami en Dwars door het Hageland.... Voor mij was het niet echt een verrassing."

Podium?

In Roubaix behoort Van Aert tot het kransje outsiders op winst. Is Van Aert podiumrijp volgens De Bie? Zijn ploegmaat waarschuwt alvast. "Roubaix is een koers waarin er heel veel renners naar voor kunnen komen. De kans op pech is natuurlijk nog groter dan in pakweg de Ronde van Vlaanderen."

"Alles moet meezitten. Je moet de benen hebben en dan kan er veel mogelijk zijn. Het zit er zomaar in, maar het kan even goed ook helemaal mislopen. Dat is Roubaix", aldus De Bie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties