Geen zege, wel 3e plek voor Quick-Step in Roubaix: "We mogen trots zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen zege, wel 3e plek voor Quick-Step in Roubaix: "We mogen trots zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de hegemonie van de afgelopen weken kon Quick-Step Floors de winnende lijn niet doortrekken in Parijs-Roubaix. Ronde van Vlaanderen-winnaar Niki Terpstra was één van de sterkste mannen in koers, maar werd derde, na Peter Sagan en verrassing Silvan Dillier.

Toen Peter Sagan er vandoor ging, was er nauwelijks reactie in de groep der favorieten. Daarna schoot Niki Terpstra toch in actie en voerde hij de forcing op de kasseistrook van Mons-en-Pévèle. Na Carrefour de l'Arbre nam de Nederlander afscheid van Van Avermaet, Vanmarcke en Stuyven en reed hij solo naar het onderste podiumplekje. 

Ontevreden was hij zeker niet, want in de Ronde en Roubaix stond hij twee keer op het podium. "Ik ben blij, maar niet zo blij als vorige week", vertelde Terpstra na afloop bij zijn ploeg. "Een podiumplaats is altijd speciaal en vandaag voelde ik me erg goed. We vielen aan, reden een offensieve koers, maar zaten niet vooraan toen Sagan versnelde."

"Sagan was de sterkste vandaag, mijn felicitaties aan hem"

"We konden het gat daarna niet meer dichten. Sagan was de sterkste vandaag, mijn felicitaties aan hem. Ons voorjaar is fantastisch geweest met 9 zeges in eendagskoersen en een totaal van 25 zeges. We mogen trots zijn op deze prestaties", besluit Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties