Gianni Meersman over hartproblemen: "Ik had het geluk dat ik een verwittiging had gekregen, Michael niet"

Redactie
| 6 reacties
Gianni Meersman over hartproblemen: "Ik had het geluk dat ik een verwittiging had gekregen, Michael niet"

Anderhalf jaar geleden hing Gianni Meersman, momenteel ploegleider bij Marlux-Bingoal, zijn fiets aan de haak door hartritmestoornissen. "Als zoiets gebeurt, ben ik blij dat ik zelf de stap heb gezet om te stoppen", is Meersman eerlijk over het tragische ongeluk met Michael Goolaerts.

Goolaerts kreeg tijdens Parijs-Roubaix met een hartfalen te maken en viel. "Toen ik hoorde dat Michael een hartstilstand gekregen had, zat ik enorm met die jongen in", vertelt Meersman bij Sporza. "Ik moest gisteren meteen aan Michaels familie en vrienden denken. Ik dacht ook wel: 'Best dat ik dat zelf nooit heb meegemaakt.' Als zoiets gebeurt, ben ik blij dat ik zelf de stap heb gezet om te stoppen met topsport."

Dankzij een screening kwamen de hartproblemen van de 32-jarige Meersman aan het licht. "Ik had het geluk dat ik een verwittiging had gekregen, Michael niet", zegt hij. "Het was een Franse arts die tot het besluit was gekomen dat ik beter zou stoppen met koersen. Belgische artsen hadden daar een andere mening over."

"Voor mij was het een gemakkelijke beslissing om te stoppen met koersen"

"Voor mij was het een gemakkelijke beslissing om te stoppen met koersen. Topsport is mooi, maar het is niet het waard om alles op het spel te zetten. De gezondheid gaat voor."

Wordt er dan wel genoeg gescreend bij profrenners? "10 à 15 jaar geleden waren er misschien dubbel zoveel renners met hartproblemen, maar toen kwam dat vaak niet aan het licht. Nu is iedereen zodanig veel gescreend. Het is jammer dat zoiets is gebeurd met die jongen. Ik ben voorstander om jaarlijks een grote hartscan te doen, ook bij jonge renners", besluit Meersman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties