Greg Van Avermaet komt met uitleg na uithaal van Jasper Stuyven

Redactie
| 17 reacties
Greg Van Avermaet komt met uitleg na uithaal van Jasper Stuyven
Foto: © photonews

Jasper Stuyven was na afloop van Parijs-Roubaix niet te spreken over het manoeuvre van Greg Van Avermaet. De BMC-renner reageerde wel op de actie van de Leuvenaar, maar niet op de uitval van Niki Terpstra voor de derde plek. "Ik heb zeker niks tegen Jasper", verduidelijkte Van Avermaet.

In volle finale lieten de Belgen zich ringeloren in de strijd om de derde plek, die naar Terpstra ging. "Ik had de kasseien van Hem net op kop genomen, toen Terpstra demarreerde", vertelde Van Avermaet bij HLN. "Het was alle zeilen bijzetten om hem terug te halen. In mijn hoofd heb ik toen beslist dat ik niemand nog zou laten rijden. Dus reageerde ik ook toen Jasper ging."

"Mijn benen liepen helemaal vol"

Al vroeg de renner van Trek-Segafredo zich af waarom Van Avermaet niet op de uitval van Terpstra reageerde. "Meteen daarna wou ik ook op Terpstra reageren, maar mijn benen liepen helemaal vol. Het was dan aan Sep om iets te doen, denk ik."

"Ik vind het ook spijtig voor Jasper - ik heb zeker niets tegen hem - maar ik wou gewoon sprinten voor de derde plaats. Op die tweede demarrage van Terpstra had ik helaas geen antwoord meer", is de uitleg van de olympische kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties