Lotto Soudal-Belg ontgoocheld: "Als ik had kunnen blijven volgen, had me dat een podiumplaats opgeleverd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Lotto Soudal-Belg ontgoocheld: "Als ik had kunnen blijven volgen, had me dat een podiumplaats opgeleverd"
Foto: © photonews

Met Silvan Dillier stond er een verrassende renner op het podium van Parijs-Roubaix. Mogelijk had daar ook nog een Belg kunnen staan, maar in het slot moest Jelle Wallays (Lotto Soudal) de rol lossen bij winnaar Peter Sagan en de Zwitserse nummer twee.

Wallays zat mee in de ontsnapping van de dag in de 'Hel van het Noorden'. "Aanvallend koersen is mijn handelsmerk", vertelt hij. "Het is de vierde keer dat ik in Parijs-Roubaix in het offensief ben getrokken en dit werd de editie met het beste eindresultaat. Het was een huzarenstuk om in de ontsnapping te geraken, want met de rugwind wisten we dat een vlucht lang zou kunnen dragen vandaag."

"Dillier en ik overleefden het langst, maar toen Sagan de aansluiting maakte, voelde ik meteen dat het tempo de hoogte in ging. Sagan zei dat de renners achter ons ook op hun tandvlees zaten en dat hij dacht dat het zou lukken om tot de finish door te rijden. Wanneer hij optrok na de bochten, kreeg ik het telkens moeilijk. En op een bepaald moment brak de veer."

Podium

En dus hoorde een podiumplek bij de mogelijkheden. "Ik ben ontgoocheld omdat Dillier en Sagan doorreden tot de piste. Als ik had kunnen blijven volgen, had me dat een podiumplaats opgeleverd. Maar ik heb alles gegeven onderweg en de tank was leeg op een gegeven moment."

"Ik heb zeker een verdienstelijke koers gereden en op de kasseien had ik een goed gevoel. Misschien ben ik iets te ijverig geweest in de ontsnapping, maar dat kan je pas achteraf inschatten", besulit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties