Moest de koers worden stopgezet na hartstilstand? Dit is de mening van Sven Nys

Redactie
| 25 reacties
Moest de koers worden stopgezet na hartstilstand? Dit is de mening van Sven Nys
Foto: © photonews

Had de koers stilgelegd moeten worden na de hartaanval van Michael Goolaerts? Sommigen beweren van wel, sommigen dan weer van niet. Volgens Sven Nys was het sowieso een moeilijke beslissing.

"Het is een momentopname waarop het heel moeilijk is om een beslissing te nemen", vertelt Sven Nys bij Sporza. "Toen we te horen gekregen dat hij overleden was, was het al heel laat op de avond. De situatie is ook totaal anders dan bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd, waar het ook wel eens gebeurt. Duizenden mensen zitten erop te kijken en zien die jongen liggen op het grasveld. Het is dan niet meer dan normaal dat de wedstrijd wordt gestopt."

Maar in het wielrennen gaat het er nu eenmaal anders aan toe. "In het geval van Michael gaat de koers gewoon voort en blijft die jongen alleen achter. Die duizenden mensen bollen mee met die trein die gewoon voortgaat. Gelukkig waren de hulpdiensten vrij snel ter plaatse. Maar voor er echt duidelijk was wat er echt aan de hand was, was de koers bijna aan de finish. Dat is een totaal ander gegeven."

"De koers stelt plots niets meer voor"

"Uiteraard is het leven van die jongen belangrijker dan die wedstrijd en achteraf gezien zou ik ook gezegd hebben: 'Stop de wedstrijd.' Maar op dat moment ben je daar niet 100 procent zeker van en weet je ook niet wat er aan de hand is."

In rouw

De hele wielerwereld is in rouw, waaronder ook zijn ploegmaat Wout Van Aert. "De koers stelt plots niets meer voor. Wout van Aert rijdt een fantastische wedstrijd, maar die kan daar absoluut niet van genieten", aldus Nys. "Hij is maar met één ding bezig en dat is zijn kameraad waar hij lief en leed mee heeft gedeeld de laatste weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties