Philippe Gilbert legt uit waar het fout liep in Parijs-Roubaix

Redactie
| 10 reacties
Philippe Gilbert legt uit waar het fout liep in Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert was de pion van Quick-Step Floors die al vroeg de debatten opende in Parijs-Roubaix. Het leverde uiteindelijk weinig op. Gilbert zakte weg en deed nooit mee voor de podiumplaatsen.

Gilbert al vroeg aan met de Nederlander Mike Teunissen en Nils Politt. "Ik zag Teunissen gaan op links en dacht 'allez, on y va'. Eigenlijk moest ik daar geen grote inspanning voor leveren", vertelt Gilbert bij HLN. "Ik schoof gewoon mee, hij reed de rest van de 'Tranchée' op kop. Het was al een harde koers geweest. Ik kon niet inschatten hoe het verder zou verlopen."

"'Anticiperen en voorsprong nemen', gokte ik. Met Politt erbij waren er al op z'n minst drie teams die niet meer zouden rijden. Maar achter ons organiseerde het zich. De wind draaide ook constant, tegen de voorspellingen in. Zodanig dat ze het op den duur in de volgwagen ook niet meer wisten."

"Volgend jaar ben ik er opnieuw bij"

De Quick-Step Floors-renner reed enkele minuten lang in beeld. Daarna was het over. Een hongerklop is de oorzaak. "Té weinig gedronken, 30 à 40 kilometer lang behoorlijk wat bidons gemist. Dat heb ik cash betaald. Ik herstelde uiteindelijk wel, maar zat op mijn limiet. Mijn koers was over."

Gilbert stond voor het laatst in 2007 aan de start. Hij gaf toe dat hij ervaring miste. "Ik had het parcours nochtans goed bestudeerd en tóch reed ik op bepaalde momenten wat verloren. Typisch aan Roubaix, zeker? Of ik hier ooit kan winnen? On verra. We zien wel. Het was in elk geval een prima ervaring, die me nog van pas zal komen. Volgend jaar ben ik er opnieuw bij", laat Gilbert nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties