Tom Boonen neemt na heisa zijn petje af voor Peter Sagan én heeft het over tragisch overlijden: "Ik ben er werkelijk kapot van"

Redactie
| 15 reacties
Tom Boonen neemt na heisa zijn petje af voor Peter Sagan én heeft het over tragisch overlijden: "Ik ben er werkelijk kapot van"
Foto: © photonews

In Extra Time Koers zette Tom Boonen zijn vriend Peter Sagan even op zijn plek nadat hij na afloop van de Ronde van Vlaanderen klaagde over een gebrek aan samenwerking. Maar na Parijs-Roubaix nam de viervoudige winnaar zijn petje af.

Al was het nieuws van de dag natuurlijk het tragische overlijden van Michael Goolaerts. "Arme Michael Goolaerts. Verschrikkelijk, wat die jongen overkwam", aldus Boonen in HLN. "Méér dan toen ik zelf nog in het peloton zat, grijpt zo'n voorval me geweldig aan. Ik ben er werkelijk kapot van. Het doet je alles relativeren. Ook en vooral deze Parijs-Roubaix. Het is máár koers, hoor."

"Waar zagen en klagen we de helft van de tijd toch over? Over het feit dat Sagan in de Ronde van Vlaanderen steeds de kat uit de boom keek, één keer naar voren kwam en dan wat met zijn handje kwam zwaaien, bijvoorbeeld. Quotes uit Extra Time Koers die prompt hun eigen leven gingen leiden. Eigenlijk te belachelijk voor woorden."

"Ook met deze repliek droeg ik hem zeker geen kwaad hart toe"

Boonen benadrukt nogmaals dat hij niks tegen de Slovaak heeft. "Voor een goed begrip: ik heb nooit problemen gehad met Peter. Ik blíjf erbij dat hij vorig jaar in Vittel terecht uit de Tour werd gezet. Dat had niets met hem persoonlijk te maken, voor een andere renner was ik net zo onverbiddelijk geweest. Ook met deze repliek droeg ik hem zeker geen kwaad hart toe."

"Maar ik vind dat hij zich in de gegeven situatie zwak opstelde. De concurrentie leest en luistert mee, hé. Zwijg dan toch gewoon en probeer de koers te winnen. Zoals hij dat nu heeft gedaan. Ik doe er eerbiedig mijn 'klakske' voor af. Klasse", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties