Veranda's Willems-Crelan is in rouw en nog niet zeker van Brabantse Pijl: "Iedereen is enorm aangeslagen"

Redactie
| 23 reacties
Veranda's Willems-Crelan is in rouw en nog niet zeker van Brabantse Pijl: "Iedereen is enorm aangeslagen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond kwam het tragische nieuws naar buiten dat Michael Goolaerts overleden is aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix. En dat is natuurlijk heel moeilijk te verwerken bij zijn team Veranda's Willems-Crelan.

"Het was niet makkelijk om een juiste manier te vinden hoe daarmee om te gaan. Ook al omdat voor de renners in de koers het nieuws pas daarna is bekendgemaakt", vertelt woordvoerder Ward Callens. "We zijn met alle renners die Parijs-Roubaix hebben gereden en de staf naar een hotel gegaan. We hebben in groep gewacht op meer nieuws. We hebben dan die spijtige aankondiging moeten doen en hebben die eerste klap in groep verwerkt."

Callens kan nog maar weinig zeggen over hoe de komende dagen er uitzien. "Gisteravond is iedereen nog naar huis gegaan. Op dit moment denk ik dat iedereen het individueel verwerkt. Iedereen heeft ook zijn eigen herinneringen aan Michael", klinkt het bij Sporza.

Brabantse Pijl?

Woensdag is de ploeg uitgenodigd op de Brabantse Pijl, maar over een effectieve deelname is nog geen sprake. "We moeten intern nog even bekijken hoe de volgende dagen verlopen. Woensdag rijden wij in principe ook de Brabantse Pijl. Het is natuurlijk niet makkelijk. Je verschijnt aan de start met Michael en er finisht iemand niet. Dat is natuurlijk een enorme klap geweest in de ploeg. Iedereen is enorm aangeslagen."

"Of we starten in de Brabantse Pijl? Daar kan ik nog geen uitspraken over doen. Het is nog te vroeg. We zullen dat intern bekijken", besluit Callens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties