De Wolf ontdekte Van Avermaet, maar Merckx was niet overtuigd: "Zeg dat hij in het voetbal blijft"
Redactie
| 2 reacties
De Wolf ontdekte Van Avermaet, maar Merckx was niet overtuigd: "Zeg dat hij in het voetbal blijft"
Foto: © photonews

Had Greg Van Avermaet niet voor de fiets gekozen, stond hij wellicht nog in doel, zij het dan in de lagere reeksen. De echte lengte voor een topkeeper te worden had hij immers niet. Dirk De Wolf hielp hem gelukkig aan een fiets.

"Er kwam een keeper van Beveren bij mij staan met zijn pa en met Glenn D’Hollander. “Wolfke, kan je de jongen hier, Greg, geen fiets bezorgen en bij jullie in de ploeg nemen?”, vroegen ze me", aldus De Wolf in De Kleedkamer.

"Ik ging daarna naar Eddy Merckx want onze ploeg reed met zijn fietsen. Eddy zei: “Dat is een keeper. Zeg dat hij in het voetbal blijft.” Ik vroeg aan Greg of hij wou koersen. “Ja, Dirk. Ik wil koersen”, zei Greg. Ik neem hem bij mij in de ploeg en zijn derde koers wint hij al. Van Avermaet en Gilbert zijn speciale jongens. Net zoals Boonen en Cancellara speciaal waren."

Gilbert had meteen interesse

Ook Philippe Gilbert reed voor zijn jeugdteam. "In een klimkoers zag ik een 17-jarige rijden: Philippe Gilbert was zijn naam. Ik dacht: “Dat ziet er een goed ventje uit.” Ik wou die Gilbert van Remouchamps naar mijn jeugdteam lokken.”

"Maar ik kon hem geen 500 euro per maand aanbieden, want wij hadden dat budget niet. Ik zei: “Philippe, heb je interesse om bij ons te komen rijden?” Gilbert antwoordde: “Zeker, ik kom naar daar. Ik wil Vlaamse koersen rijden.”"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties