Dood Goolaerts bracht emotionele herinneringen terug bij Van der Schueren: "Toen het ziekenhuis van Rijsel vernoemd werd, wist ik dat het erg was"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dood Goolaerts bracht emotionele herinneringen terug bij Van der Schueren: "Toen het ziekenhuis van Rijsel vernoemd werd, wist ik dat het erg was"
Foto: © photonews

Met Michael Goolaerts verloor het wielrennen opnieuw een jonge kerel, net als twee jaar geleden het geval was met Antoine Demoitié van Wanty-Groupe Gobert.

Het nieuws kwam dan ook hard aan bij Hilaire Van der Schueren. "Ik volgde de uitzending gisteren op tv en hoorde hoe Michael naar Rijsel werd overgebracht. Daar was ik in 2016 ook geweest met Antoine. Dat deed bij mij al een lampje branden, dat het er niet goed uitzag."

Ik zag weer voor mij hoe ik na Gent-Wevelgem naar Rijsel reed

-Hilaire Van der Schueren

"Achteraf bleek ook dat de politie op zoek was naar zijn fiets. Toen wist ik dat het zeer ernstig was. Ik heb hetzelfde meegemaakt: ik moest Antoines fiets, helm en zonnebril inleveren. Ik zag weer voor mij hoe ik na Gent-Wevelgem naar Rijsel reed, waar ik de vader en vrouw van Antoine zag, die me zeiden dat de chirurg hen net gezegd had dat er geen enkele hoop meer was."

"Ik heb vanochtend een bericht gestuurd naar Nick Nuyens (ploegmanager). Ik weet wat er allemaal op hem afkomt. Het Franse parket is ook niet mals voor je. Ik heb er toen later ook een reconstructie moeten doen, als was het een moord. Hoe lag hij? Waar was jij? Wat heb je gezien? Dat komt er allemaal bij."

Deelnemen of niet?

"We bleven die avond met sommige jongens in het rennershotel, want 's anderendaags moesten we samenkomen voor de Driedaagse van De Panne. Ik had met de familie van Antoine gepraat en zij zeiden dat we moesten deelnemen. Maar daar had ik renners voor nodig en ik vond hen daar niet klaar voor."

"Ik heb toen naar José De Cauwer, Marc Sergeant, Patrick Lefevere en Walter Planckaert gebeld met de vraag wat zij in mijn plaats zouden doen. Ik kreeg allerlei antwoorden en verhalen en heb toen beslist om niet te rijden."

Ik heb me zelfs kwaad gemaakt toen de renners zaten te wenen, Antoine zou willen dat we fietsen

-Hilaire Van der Schueren

"Woensdag, drie dagen na de val, hebben we samen het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkend. Dat heeft heel goed geholpen. Ik heb me toen zelfs kwaad gemaakt. Mijn renners zaten te wenen, maar Antoine zou willen dat we fietsten."

"Dat was niet gemakkelijk. Je bent dan een beetje brutaal, hoewel je binnenin zeer klein ben. Of ik het achteraf bekeken anders aangepakt zou hebben? Neen, ik denk dat het de beste manier was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties