Emotionele getuigenis van ploegmaats Goolaerts: "De meest graag geziene jongen van de hele groep"
Redactie
| 23 reacties
Emotionele getuigenis van ploegmaats Goolaerts: "De meest graag geziene jongen van de hele groep"
Foto: © photonews

Op een persconferentie kwam het team van Veranda's Willems-Crelan terug op het tragische overlijden van ploegmaat Michael Goolaerts. Sean De Bie en Stijn Steels namen het woord.

"We wisten op voorhand dat dat dé koers moest zijn voor ons, want met Wout hadden we iemand die hoog kon eindigen. We leefden er al lang naartoe. En dat gebeurt er zoiets. Dan spat alles uit elkaar", kon Sporza optekenen van Steels. "De rest van de dag was een nachtmerrie. Wat een droomdag had moeten worden werd de zwartste dag."

Ik hoorde 'komaan doe het voor Michael', de mensen wisten al dat het erg was

"Ik was zelf al betrokken bij een eerste valpartij. Michael riep toen nog naar mij: "Komaan, weer vertrekken." Even later zag ik bij de 2e kasseistrook iemand van de ploeg aan de kant liggen. Aan de manier waarop hij lag, wist je: dat is echt niet goed. De rest van de dag heb ik bijna de hele tijd alleen gereden. Je zit in een roes en blijft fietsen. Tot je hoort: "Komaan, doe het voor Michael!" Als de mensen al weten dat het erg is..."

Toch hoop

"Toen ik aankwam op de piste zag ik een verzorger met tranen in zijn ogen. Dan weet je al dat het wellicht slecht zal aflopen. Maar wanneer nieuws uitblijft, ga je gaandeweg toch weer hopen. Tijdens het eten kregen we dan het verschrikkelijke nieuws: hij is overleden. Dan zakt de grond onder je voeten weg. Ik ben blij dat ik dat nieuws met de ploeg heb kunnen verwerken."

Ik ben dagelijks met hem op pad geweest

"Ik ging regelmatig met hem trainen. Deze winter ben ik bijna dagelijks met hem op pad geweest", gaf Sean De Bie aan. "Ik kan me hem alleen herinneren als een vrolijk iemand. In elk gezelschap was hij de meest geliefde jongen. Je kunt echt niets slechts zeggen over hem. Zelf kon hij ook nooit iets slechts zeggen."

"Ik heb te doen met zijn familie, want die zijn allemaal superlief. Ik ben gisteren nog bij hen op bezoek geweest, want ik voelde dat ze daar nood aan hadden. Zijn familie staat er ook 100% achter dat we morgen koersen in de Brabantse Pijl. Het zullen geen makkelijke uren worden op de fiets. En daarna zal de klap groot zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties