Lotto-Soudal met vertrouwen naar Waalse klassiekers: "Sinds Gilbert waren we nooit zo sterk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lotto-Soudal met vertrouwen naar Waalse klassiekers: "Sinds Gilbert waren we nooit zo sterk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de kasseiklassiekers oogt het palmares van Lotto-Soudal magertjes, maar met de Strade Bianchi won het wel al een vette voorjaarsprijs. Met de klimklassiekers in het vooruitzicht kan het alleen maar beter worden met klasbakken Benoot en Wellens.

“Ik weet dat we de voorbije jaren ook al naar Tim keken”, aldus Marc Sergeant in Het Nieuwsblad. “Dat viel nooit echt tegen. Tim deed mee, brak de wedstrijd soms mee open, viel aan... Maar hij was te ongeduldig. Je had op het einde toch het gevoel van net niet.”

Dat is nu anders. “Tim heeft nu het geduld om te wachten. Het beste voorbeeld was de eerste rit in Parijs-Nice. Een aankomst bergop, op kasseien. In het verleden zou Tim er altijd aangevallen hebben. Nu had ik hem bevolen van te wachten. Niet aanvallen, gewoon volgen: Je zal zien dat je bij de eersten zal zijn. En wie zich die finish herinnert, weet dat hij inderdaad bij de eersten was. Als hij niet even ingesloten raakte, had hij evengoed gewonnen.”

Tim deed het al tegen Valverde en Landa

-Marc Sergeant

Hij kan dus wachten op zijn eindschot, net als de toppers. “Dat heeft hij dit seizoen al meermaals laten zien”, zegt Sergeant. “In de Ruta del Sol liet hij zo Landa achter zich, toch ook geen kleine jongen. En in Mallorca deed hij het tegen Valverde.”

Sterke Tiesj

Tel daarbij nog eens Tiesj Benoot en je weet dat Lotto-Soudal sterk staat. “Die zege in de Strade heeft Tiesj een boost gegeven”, aldus Sergeant. “Dat bleek direct uit het initiatief dat hij in de E3 en de Ronde durfde nemen.”

Kan een vierklapper zoals in 2011? “Zo'n vaart zal het nu niet lopen. Gilbert moesten we maar afzetten aan de voet van de laatste klim en we wisten dat we zouden winnen, maar dit is wel onze sterkste ploeg voor de klimklassiekers sindsdien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties