Onze favorieten (mét enkele Belgische kanshebbers) voor de Brabantse Pijl

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Onze favorieten (mét enkele Belgische kanshebbers) voor de Brabantse Pijl

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kasseiklassiekers zitten erop, vanaf nu ligt de focus helemaal op de Ardennen. 'Opwarmen' wordt er gedaan in de Brabantse Pijl. Daarna volgt het echte werk met de Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

In de Brabantse Pijl vertrekken de renners vanop de Grote Markt in Leuven. Daarna trekken de renners via de Druivenstreek naar Overijse, waar ook de finish ligt, maar eerst wordt er via Waterloo richting Halle gereden. Daarna keren de renners via hetzelfde traject - maar dan omgekeerd - terug naar Overijse, waar enkele plaatselijke ronden gereden worden met als bekendste hellingen de Schavei en IJskelderlaan.

Toegegeven, de grote kanonnen dagen pas op in de Amstel Gold Race en de twee Waalse topklassiekers. Er komen woensdag dan ook slechts 7 WorldTour-teams aan de start in Leuven. 

De Belgen

Maar aan favorieten natuurlijk geen gebrek. En er zijn zowaar ook enkele landgenoten die zeker kans hebben om in Overijse op het podium te staan. Tiesj Benoot heeft er een meer dan geslaagd voorjaar opzitten. Eerst won hij de Strade Bianche, nadien verbaasde hij vriend en vijand in de Tirreno-Adriatico. Na een weekje op hoogtestage (en geen Parijs-Roubaix) is hij één van de topfavorieten.

En er zijn nog Belgen. Tim Wellens kende alweer een sterke start van het jaar. Al kreeg hij de afgelopen weken wel met ziekte te maken. Als de Lotto Soudal-aanvaller hersteld is, is hij zeker en vast kanshebber. Net als onze jonge landgenoot Dylan Teuns (BMC), die vorig jaar nog verbaasde in de Waalse Pijl. Ook hij bewees de afgelopen weken over goede benen te beschikken.

Winnaar van vorig jaar Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) en Bob Jungels (Quick-Step Floors) kregen van ons drie sterren. Colbrelli kan zo'n heuvelachtig terrein aan en kan bovendien rekenen op zijn straffe eindsprint. Luxemburger Jungels wordt dan weer één van de speerpunten van Lefevere, zeker nu zijn maatje Julian Alaphilippe er woensdag nog niet bij is. 

Daryl Impey kreeg net als Teuns en Wellens twee sterren. De Zuid-Afrikaan stond een tijdje op nummer één op de WorldTour-ranking en maakte een doel van dit Ardennenluik. Een straffe tijdrijder, maar iemand die ook bergop zijn mannetje kan staan.

De vier renners die één ster kregen zijn Warren Barguil (vorig jaar winst in bollenklassement Tour), Silvan Dillier (zondag nog tweede in Parijs-Roubaix), Enrico Gasparotto (tweevoudig winnaar Amstel Gold Race) en Roman Kreuziger, net als Gasparotto ook al goed voor winst in de Gold Race.

 

De favorieten van Wielerkrant.be voor de Brabantse Pijl:

**** Tiesj Benoot
*** Sonny Colbrelli - Bob Jungels 
** Tim Wellens - Dylan Teuns - Daryl Impey 
* Warren Barguil - Silvan Dillier - Enrico Gasparotto - Roman Kreuziger

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties