Ouders overleden renner: "We weten wat zijn ouders nu doormaken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Ouders overleden renner: "We weten wat zijn ouders nu doormaken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De dood van Michael Goolaerts dompelde de wielerwereld onder in rouw, alweer. Ook Frederiek Nolf, toen 21, ging veel te vroeg. Voor zijn ouders kwam het allemaal terug.

Moeder Mimi Vandekerckhove kan het niet uit haar hoofd zetten. "Omdat ik weet wat zijn ouders nu doormaken. Ge kunt dat niet beschrijven. Je krijgt dat nieuws en het duurt uren, dagen voor je het zelfs maar kan vatten. Ik heb maanden in een waas geleefd. Verdoofd. Bijna letterlijk. Er kwamen mensen op bezoek, ze hadden uren in mijn living gezeten. En ik kon mij dat nadien zelfs niet meer herinneren”, aldus de moeder van Frederiek Nolf in Het Nieuwsblad.

Planckaert wou absoluut niet dat we het op de radio moesten horen

-Freddy Nolf

Voor Frederiek Nolf werd de Ronde van Qatar van 2009 het eindpunt. "Maar die morgen kregen we plots telefoon”, aldus vader Freddy Nolf. “Walter Planckaert aan de lijn. Frederiek was niet meer wakker geworden. Door het tijdsverschil was het in Qatar een paar uur later. Daarom dat Walter ons héél vroeg belde. Het scheelde niks of we hadden het op de radio moeten horen. Dat wilde hij absoluut niet. Het was net als bij Goolaerts nu. Alleen was het bij hem niet in de koers gebeurd, maar 's nachts. Hartstilstand. Wat je dan denkt? Ge hoort dat, maar dat komt niet binnen. Een waas, inderdaad.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties