Aangeslagen Nick Nuyens over hoe z'n team verlies van jonge ploegmaat probeert te verwerken: "Dat heeft iedereen deugd gedaan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Aangeslagen Nick Nuyens over hoe z'n team verlies van jonge ploegmaat probeert te verwerken: "Dat heeft iedereen deugd gedaan"
Foto: © photonews

De ploeg van Veranda's Willems-Crelan zit al sinds zondag in zak en as door het tragische overlijden van Michael Goolaerts. Gisteren gaven de renners en kaderleden van het team tekst en uitleg op een persconferentie en ook een zichtbaar aangeslagen manager Nick Nuyens nam het woord.

"Als je met een (wieler)team bezig bent, is wat afgelopen zondag is gebeurd niet iets waar je je kunt op voorbereiden of op voorbereid bent. Het is een enorme klap geweest. Dan is het zaak te kunnen omgaan met de situatie of da toch te proberen, zo goed en zo kwaad als het kan", aldus de 37-jarige Nuyens.  

Beste remedie

"Het heeft ons doen besluiten om samen te komen met het team, dat leek ons de beste manier om de verwerking in gang te zetten, laat ik het zo zeggen. We zitten hier nu allemaal samen, met alle staffleden en renners om vooral veel met elkaar te babbelen want dat is nog altijd de beste remedie. We hebben er ook professionals bijgehaald, zo is traumapsycholoog Erik de Soir hier geweest", klinkt het ingetogen.  

"We hebben een sessie gehad met heel het team van een tweetal uur waarin we iedereen aan het woord hebben gelaten. Iedereen heeft dan ook zijn gedachten op tafel kunnen gooien. Sommigen zijn dan al iets spraakzamer dan anderen, wat er ook op wijst dat iedereen alles op een andere manier verwerkt. Het heeft wel iedereen deugd gedaan. Verder hebben we ook de ouders en de broer van Michael op bezoek gehad en ook dat was heel intens en heel emotioneel. Alle renners en mensen van onze staff hebben daar heel veel aan gehad." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties