Dimension Data-Belgen willen zich tonen: "Hou er niet van om 'gewoon' te starten" vs. "Deze koers komt te vroeg of net op tijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties
Dimension Data-Belgen willen zich tonen: "Hou er niet van om 'gewoon' te starten" vs. "Deze koers komt te vroeg of net op tijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Dimension Data heeft verschillende troeven om uit te spelen in de Brabantse Pijl. Julien Vermote eindigde al eens in de top 10, terwijl ook Serge Pauwels en Edvald Boasson Hagen hun mannetje moeten staan in en rond de Druivenstreek.

Vermote werd in de Ronde van Vlaanderen nog aangereden door een ploegwagen van Bahrain Merida, maar wilde graag starten in de Brabantse Pijl. "Of ik een prijs wil rijden? Ik hou er niet van om 'gewoon' te starten. Ik moet wel wat zien hoe mijn schouder reageert na de Ronde en Roubaix, maar ik wil graag met een goed gevoel afsluiten."

"We hebben bovendien 'Eddie' en Serge, die uit het Baskenland komt. Het parcours is lastig genoeg door de lokale rondjes, dus het zal zichzelf wel uitwijzen", aldus de West-Vlaming.

"Voor mij blijft de Ronde van Frankrijk blijft mijn hoofddoel"

"Het gaat goed. Gisteren voelde ik me nog niet helemaal hersteld, maar vandaag gaat het al beter", zegt Pauwels. "De Brabantse Pijl is de koers die net te vroeg of net op tijd komt. Het voordeel van deze koers is dat ze heel eerlijk is."

Ook de man uit Edegem dicht Boasson Hagen winstkansen toe. "Ik denk dat Edvald in heel goede conditie zit. In Waregem was hij heel dicht bij de zege", klinkt het. "Voor mij blijft de Ronde van Frankrijk mijn hoofddoel. Ik rijd altijd de Waalse klassiekers, maar ik weet dat ik beter tot mijn recht kom in rittenkoersen. Ik ben daar ook realistisch in", besluit een nuchtere Pauwels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties