Om héél stil van te worden: de meest treffende beelden van pakkend eerbetoon aan Michael Goolaerts

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Om héél stil van te worden: de meest treffende beelden van pakkend eerbetoon aan Michael Goolaerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Brabantse Pijl 2018 is er eentje die in alle sereniteit en ingetogenheid begonnen is. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het eerbetoon aan het adres van de zondag overleden Michael Goolaerts. De ploegmakkers van de betreurde renner van Veranda's Willems-Crelan stonden in Leuven centraal.

Om 12u30 trok het peloton zich onder grote publieke belangstelling op gang op de Grote Markt. Alvorens de renners in hun klikpedalen schoten, volgde er nog een indrukwekkende minuut stilte en een hartverwarmend applaus ter ere van Michael Goolaerts.  



De ploeg van overleden renner mocht plaatsnemen op de voorposten, de droefenis op de gezichten van de zeven jongens van het team van Nick Nuyens was pakkend.  Elk lid van de ploeg droeg ook een zwarte rouwband met als opschrift "Michael Goolaerts 24/07/1994-08/04/2018 #ALL4GOOLIE".



Ook uithangborden van de ploeg Wout van Aert en Stijn Devolder, die vandaag niet deelnemen aan de Vlaamse semiklassieker, waren van de partij om hun ploegmakkers te ondersteunen. De organisatie van de Brabantse Pijl had gekozen voor een sobere aanpak zonder muzikale omkadering.

De volledige ploeg van Veranda's Willems werd als laatste op het podium gevraagd. Het opwarmingsrondje door het centrum van Leuven werd ook in totale stilte afgewerkt én met de blauwhemden van Veranda's Willems-Crelan op kop. Bekijk hierboven en hieronder een selectie van de mooiste beelden. Rust zacht, Michael.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties