Resultaat van geen tel voor Veranda's Willems-Crelan: "Wij denken dat dit de beste remedie is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 5 reacties
Resultaat van geen tel voor Veranda's Willems-Crelan: "Wij denken dat dit de beste remedie is"
Foto: © photonews

Het zijn donkere dagen voor de staf en de renners van Veranda's Willems-Crelan. De ploeg moet het spijtige verlies van Michael Goolaerts verwerken. De 23-jarige Goolaerts kreeg zondag een hartaanval tijdens Parijs-Roubaix en overleed enkele uren later.

Na wat twijfels besliste de ploeg om toch te starten in de Brabantse Pijl. "Iedereen verwerkt het verdriet op zijn eigen manier", aldus ploegleider Michiel Elijzen in Leuven. "We hebben dinsdag bij elkaar gezeten en samen gegeten. Dit is niet te vatten. Je hoopt natuurlijk nooit om in zo'n situatie terecht te komen. Uiteindelijk heb je met allemaal jonge sporters te maken waarvan je in je hoofd denkt dat ze onsterfelijk zijn en dat er niks mee kan gebeuren. Tot als je dit meemaakt..."

'Moed en motivatie vinden'

Uit respect voor Goolaerts werd er woensdag dan toch gestart, na een minuut stilte die door merg en been ging op de Grote Markt in Leuven. "Wij denken dat dit de beste remedie is. Dit vinden de jongens het leukste om te doen, dit is hun hobby. We moeten snel de moed en motivatie vinden om weer verder te gaan. Ik denk dat dat alleen maar kan door te doen wat je het leukste vindt: koersen."

Over een resultaat wordt niet gesproken. "Ik denk dat bij elkaar zijn het belangrijkste is. Alles is goed vandaag. Willen ze achterin in het peloton rijden en het daar verwerken, is het goed. Als ze willen aanvallen, is het ook goed. Er is vandaag geen goed of geen slecht", besluit Elijzen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties