Na winst in Brabantse Pijl helemaal klaar voor het échte werk: "Zondag nog 270 kilometer getraind"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Overijse
| 2 reacties
Na winst in Brabantse Pijl helemaal klaar voor het échte werk: "Zondag nog 270 kilometer getraind"
Foto: © photonews

Met Tim Wellens heeft de Brabantse Pijl opnieuw een mooie winnaar op de erelijst. De Lotto Soudal-renner trad in Leuven aan na enkele weken zonder wedstrijden, maar dat deerde hem duidelijk niet.

Wellens moest door ziekte onder meer passen voor Catalonië en startte ook niet in het Baskenland. "Na Parijs-Nice heb ik een week verplicht in de zetel moeten liggen, maar daarna heb ik naar deze periode toegewerkt", vertelt Wellens. "Ik heb heel veel wedstrijden gesimuleerd en lange ritten achter de brommer gemaakt. Zondag haalde ik nog 270 kilometer. Het is niet dat ik dat alle dagen doe, maar dat was toch het langste."

Lotto Soudal kwam woensdag sterk voor de dag. "Tosh (Van der Sande, red.) viel aan, maar ik dacht dat hij vooruit zou blijven. Voor mij was dat ideaal. Anders was ik te vroeg gedemarreerd", bekent Wellens. "Ik heb gevraagd aan Jelle (Vanendert, red.) om volledig door te rijden. Toen ik voelde dat het tempo zakte, ben ik alleen gegaan."

"Je kan demarreren, maar als je niet hard genoeg duwt..."

"Of ik alle koersen die ik al gewonnen heb wil inruilen voor een grote Ardennenklassieker? "Luik is een Monument, dat valt niet te vergelijken. Ik vergelijk deze wedstrijd met de GP van Wallonie. Iedereen is in deze periode goed omdat de klassiekers er aankomen. Daarom is er meer prestige. Al moet je ook vooral de benen hebben. Je kan demarreren, maar als je niet hard genoeg duwt, komt iedereen terug."

Er zijn slechts vier kansen in de Ardennen en het was meteen raak voor Wellens. "Ik heb de eerste kans gepakt, al is dit natuurlijk nog een ander niveau dan de koersen die komen. Maar misschien geeft dit ons minder stress voor de komende klassiekers? Al gaan we daar zo goed mogelijk ons best doen", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties