Sep Vanmarcke bij Quick-Step Floors? Dit heeft de renner er zelf over te vertellen

Redactie
| 9 reacties
Sep Vanmarcke bij Quick-Step Floors? Dit heeft de renner er zelf over te vertellen

Voor Sep Vanmarcke werd het opnieuw een voorjaar zonder overwinning, al liet de West-Vlaming zich geregeld opmerken. Woensdagavond was hij te gast in Extra Time Koers.

Daar ging het onder meer over een uitspraak van Johan Museeuw. Die zei recent dat Vanmarcke wel al een klassieker gewonnen zou hebben indien hij bij Quick-Step Floors reed. "Dat wordt vaak gezegd, maar ik klasseer zo'n uitspraak", aldus Vanmarcke. "In het voorjaar zou ik zeker in die ploeg passen en zouden mijn kansen wellicht groter zijn, maar er is ook nog de rest van het seizoen."

"Bij mijn huidige en ook bij mijn vorige ploeg weet ik dat ik de rest van het seizoen nog een aantal kansen heb. Ik heb plezier als ik mijn kans kan gaan in de Eneco Tour, Canada, Plouay of een Tour-rit. Het strakke keurslijf van Quick-Step zou me minder liggen. Het gaat mij ook om het plezier in de koers", klinkt het. 

"Ik denk dat ook vaak onderschat wordt hoe sterk die mannen van Quick-Step individueel zijn"

Bovendien zou Vanmarcke dan het kopmanschap moeten delen. "Er zijn ook zoveel jongens die kunnen winnen. Als ik in het verleden met Patrick Lefevere sprak, zei hij ook altijd dat ze nog veel andere opties hadden", aldus de renner van EF-Drapac. "Terwijl Jonathan Vaughters zei dat hij mij er absoluut bij wilde. Dat je écht gewenst bent in een ploeg scheelt voor mijn gevoel toch heel veel."

"Ik denk dat ook vaak onderschat wordt hoe sterk die mannen van Quick-Step individueel zijn. Stel dat Yves Lampaert kopman is bij een andere ploeg. Dan heeft hij 6 jongens die voor hem rijden. Wie weet komt hij dan nog frisser in de finale en rijdt hij dan nog sterker", besluit Vanmarcke. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties