Drie dagen na tragische overlijden Goolaerts hangt Belg fiets aan de haak: "De zwaarste beslissing uit mijn leven"

Redactie
| 3 reacties
Drie dagen na tragische overlijden Goolaerts hangt Belg fiets aan de haak: "De zwaarste beslissing uit mijn leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie dagen na het tragische overlijden van Michael Goolaerts besloot de 35-jarige Gregory Habeau om een punt achter zijn carrière te zetten. De renner van WB Veranclassic-Aqua Protect kampt met hartritmestoornissen en besloot zelf om te stoppen.

In november werd het duidelijk dat de Waalse renner hartritmestoornissen had. De cardiologen vonden niks, maar Habeaux kon niet altijd meer voluit gaan en maakte woensdag bekend dat hij stopt. "Het was veruit de zwaarste beslissing uit mijn leven", vertelt hij in HNB. "Ik word in oktober 36 jaar, meer dan 20 jaar stond alles in het teken van het wielrennen. Ik was eigenlijk van plan om nog 2 jaar te koersen als wegkapitein. Maar ik ­besefte meteen dat dit de juiste beslissing was."

"Ik bracht Christophe Brandt, mijn ploegmanager bij WB-Aqua Protect-Veranclassic, op de hoogte en gelukkig begreep hij me. Hij laat me niet vallen en ik mag voor de ploeg en het jongerenteam werken. Volgende week ga ik alleszins al mee naar de Ronde van Kroatië om een beetje van alles te doen. Als ik terugkom, maak ik een nieuwe afspraak bij de dokter. Ik wil weten wat er precies aan de hand is."

Val Goolaerts

Zondag zag Habeaux op televisie Goolaerts liggen in Parijs-Roubaix. "Sinds 24 maart heb ik één keer gefietst. Afgelopen zondag, twee uur helemaal alleen, zonder forceren. Toen ik weer thuiskwam, zag ik de val van Michael Goolaerts. Die jongen lag er heel eigenaardig bij, maar toch weiger je te geloven dat zich een catastrofe heeft voltrokken."

"Ook mijn ­ouders waren triest toen ze de beelden zagen, maar tegelijk waren ze content dat ik de beslissing had genomen om te stoppen. Ik ben zelf ook ­papa. Het is een ramp om een kind te verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties