Emotionele bekentenis van depressieve Nederlander: "Moeder zei dat ik niet stom moest zijn en mijn dik contract bij Astana niet kon weggooien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Emotionele bekentenis van depressieve Nederlander: "Moeder zei dat ik niet stom moest zijn en mijn dik contract bij Astana niet kon weggooien"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het begin van vorig seizoen hing hij door allerlei oorzaken de fiets aan de wilgen. Een scheiding, het eenzame leven in Monaco en de gebrekkige communicatie met zijn ploegmaats zorgden ervoor dat Lieuwe Westra het koersleven voor bekeken hield.

De Nederlander geeft zichzelf bloot in het boek ′Het Beest: Het wielerleven van Lieuwe Westra’. Daarin vertelt de voormalige Astana-renner over zijn depressie waarna hij het profwielrennen voor bekeken hield. Auteur Thomas Sijtsma publiceerde al een voorproefje van het boek. 

Westra zat diep. Erg diep. "Deze depressie is niet nieuw voor mij", staat te lezen in het boek. "Wat niemand weet, is dat ik al een jaar rondloop met het idee om te stoppen. Als ik er doorheen zit, bel ik mijn moeder in Friesland. Ze zegt dat ik dan niet zo stom moet zijn. Dat ik mijn dikke contract bij Astana niet zomaar kan weggooien."

'Ik ga opgeven. Ik kan niet meer'

"Ik zie geen andere uitweg. Als Het Beest heb ik veel strijd geleverd. Nu heb ik antidepressiva nodig om überhaupt te kunnen vechten. Ik strijd tegen een ongrijpbaar beest, een beest dat in mijn hoofd is gekropen. Ik heb alles geprobeerd om het gevecht te winnen. Maar ik ga opgeven. Ik kan niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties