Frederik Backaert wil absoluut winnen zondag en legt uit waarom zijn voorjaar deels in het water viel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Frederik Backaert wil absoluut winnen zondag en legt uit waarom zijn voorjaar deels in het water viel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast de Amstel Gold Race staat er zondag met de Franse wedstrijd Tro-Bro Leon nog een mooie koers op het programma. Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) werd vorig jaar tweede en mikt dit jaar op het hoogste.

"Tro-Bro Léon is mijn lievelingswedstrijd om tal van redenen", vertelt Backaert bij zijn team. "Het Bretoense landschap is vergelijkbaar met de Vlaamse Ardennen. Dat levert vaak prachtige plaatjes op. Ook de sfeer in de wedstrijd is fantastisch. Er hangt een Bretoense sfeer en er staat veel volk langs de kant in een wielergekke regio."

De wedstrijd gaat deels over onverharde wegen. "Verder loopt de wedstrijd over boerenweggetjes en is ze toch ook 200 kilometer lang, dat is niet weinig. Als kers op de taart krijgt de winnaar een biggetje en is er een speciale bronzen trofee voorzien."

Problemen met luchtwegen

Voor 'Backy' was het voorjaar tot dusver nog geen voltreffer. "Mijn Vlaamse klassiekers vielen in het water na de E3. Ik kampte met een infectie op de luchtwegen en in de Ronde van Vlaanderen kon ik net niet aanpikken bij de favorieten op de Koppenberg. Na een zwaar voorjaar ben ik ook toe aan een rustperiode, maar eerst wil ik dit weekend nog een laatste keer voluit gaan. Ik start zondag om te winnen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties