Honger bij 'The Wolfpack' van Quick-Step nog niet gestild: "Redelijk moe, maar nog heel gemotiveerd"

Redactie
| 2 reacties
Honger bij 'The Wolfpack' van Quick-Step nog niet gestild: "Redelijk moe, maar nog heel gemotiveerd"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors wil het nu al indrukwekkende voorjaar zondag graag nog wat extra glans geven in de Amstel Gold Race. Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe zijn de twee kopmannen, al is ook Niki Terpstra in zijn huidige vorm zeker tot iets in staat.

Terpstra komt zondag een laatste keer in actie in het voorjaar. Daarna volgt er een rustperiode na enkele succesvolle weken met onder meer winst in de E3 en de Ronde van Vlaanderen. "Ik hoop in de eerste plaats dat ik hersteld ben van de klassiekers in België", vertelt Terpstra. "Ik ben redelijk moe, maar wel nog heel gemotiveerd om zover mogelijk te geraken in de finale."

"Het is een heel zware periode geweest en we komen in een ander peloton. Ik hoop dat ik nog wat van mijn topvorm overheb en dat ik mij kan opladen om te knallen in de finale. Ik rijd hier omdat het een mooie wedstrijd is en omdat het in Nederland is."

"De grote wegen zijn eruit en dat is goed voor de aanvallers"

Het parcours werd opnieuw aangepast door de organisatie. "De nieuwe finale moet ons goed liggen. De grote wegen zijn eruit en dat is goed voor de aanvallers", aldus Terpstra bij Sporza. "Onze hele ploeg is altijd aanvallend ingesteld en dus ligt het ons beter. Als ik de benen heb in de finale, zal ik het niet laten om aan te vallen. Maar dat weet je natuurlijk niet op voorhand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties