Na zijn verrassende zege in Milaan-Sanremo: "Waarom ook niet in Parijs-Roubaix?"

Redactie
| 0 reacties
Na zijn verrassende zege in Milaan-Sanremo: "Waarom ook niet in Parijs-Roubaix?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de mannen om de komende klassiekers in de gaten te houden, is ongetwijfeld Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). De klimmer is volledig hersteld van zijn zitvlakblessure en richt vooral zijn pijlen op 'La Doyenne'.

Nibali tankte al vertrouwen in Milaan-Sanremo, maar moest vorige week de strijd staken in het Baskenland. Een zitvlakblessure was de oorzaak. En nu richt Nibali zich dus op de Ardennen.

"Vooral Luik-Bastenaken-Luik heb ik altijd graag gereden", vertelt NIbali in HLN. "Mijn zege in Milaan-Sanremo is uiteraard mooi meegenomen, maar eigenlijk was mijn seizoensplanning erop gericht om een eerste keer te pieken in Luik. De klassieker ontbreekt op mijn palmares."

Op Monumentenjacht

"Ik hoop hem zeker nog een keer te winnen", aldus de nummer 2 van 2012. "Nu ik de Ronde van Lombardije en Milaan-Sanremo op zak heb, wil ik werk maken van de andere monumenten. Luik-Bastenaken-Luik dus."

Maar ook de kasseiklassiekers staan opnieuw aangeduid in de agenda van de 'Haai van Messina'. "Volgend jaar opnieuw de Ronde van Vlaanderen. En ja, waarom ook niet Parijs-Roubaix?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties