Nog meer ellendig nieuws voor Jolien Verschueren na hersenoperatie: "Carrière op dit moment 'on hold'"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Nog meer ellendig nieuws voor Jolien Verschueren na hersenoperatie: "Carrière op dit moment 'on hold'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jolien Verschueren ging afgelopen dinsdag onder het mes voor een hersenoperatie. Er werd een gezwel verwijderd, maar uit bijkomend onderzoek is gebleken dat het gezwel kwaadaardig is.

Drie jaar geleden werd er bij de veldrijdster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een gezwel ontdekt. Een operatie was onvermijdelijk omdat het gezwel bleef groeien en dus moest dat gezwel verwijderd worden. Dinsdag vond die operatie (met succes) plaats, maar na verder onderzoek bleek het om een kwaadaardige tumor te gaan. 

"En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling", aldus Jens Demanet, ploegdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. "Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen."

"Ik blijf zonder meer strijdvaardig"

Een zware klap voor de 27-jarige Oost-Vlaamse. "Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan", zegt ze. "Ook mijn geloof helpt me daarbij! Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert." 

Bij haar ploeg zien ze slechts één prioriteit: volledig herstellen. "Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode", staat er te lezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties