"Op de duur zou je bang worden, met alle hartproblemen van tegenwoordig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
"Op de duur zou je bang worden, met alle hartproblemen van tegenwoordig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De hele wielerwereld is natuurlijk in rouw na het plotse en tragische overlijden van Michael Goolaerts, die een hartaanval kreeg tijdens Parijs-Roubaix. "Op de duur zou je bang worden", reageert Pieter Serry (Quick-Step Floors).

Alle wielrenners - of ze 'Goolie' nu kenden of niet - reageerden erg aangeslagen op het overlijden van Goolaerts. Ook Pieter Serry was aangeslagen. "Heel spijtig dat zoiets gebeurt met een jonge mens die in topvorm verkeert", aldus de 29-jarige Serry. "Je kan niet omschrijven hoe vreemd dat is. Het is niet te vatten..."

"Je begint er toch over na te denken"

Nochtans worden heel wat wielrenners gescreend op hartproblemen. "Op de duur zou je bang worden, met alle hartproblemen van tegenwoordig. Je begint er toch over na te denken, maar het gebeurt bij normale mensen ook."

Ook in familiale kring maakte de renner van Quick-Step Floors het mee. "Mijn vrouw haar tante ging lopen en was rond de 50 jaar. Ze had ook plots een hartaderbreuk. Wielrenners, gewone mensen,... Het gebeurt wellicht dagelijks", beseft Serry. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties