Opgelet voor deze Australiër: "Amstel Gold Race één van mijn grootste doelen van het seizoen"

Redactie
| 0 reacties
Opgelet voor deze Australiër: "Amstel Gold Race één van mijn grootste doelen van het seizoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat in Nederland de eerste en enige grote klassieker van het jaar op het menu: de Amstel Gold Race. Er is een indrukwekkend deelnemers veld met ook enkele Belgische kanshebbers, maar hou vooral ook Michael Matthews in de gaten.

Matthews was de afgelopen jaren telkens één van de topfavorieten rond de Cauberg. Toch kwam hij er nooit verder dan het laagste podiumplekje. Dit jaar wel bingo? "Het is dé voorjaarklassieker die me het best ligt", vertelt hij bij Cycling.be. "Ik ken er ook elke helling, want ik heb twee jaar in de buurt gewoond. De Amstel Gold Race is opnieuw een van mijn grootste doelen van het seizoen." 

10e in 2017

Vorig jaar zat er niet meer in dan een 10e plek, al kreeg de Australiër van Team Sunweb wel met pech te maken. "Ik was nochtans in goeden doen, maar ik zat vast achter die valpartij in de finale", doelt hij op het voorval met ex-winnaar Gasparotto en Kreuziger. 

"Daarna kwam ons groepje niet meer terug. Ik sprintte enkel nog voor een verre ereplaats. Jammer, want ik had de conditie en de benen om een goed resultaat te rijden", aldus 'Bling'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties