Ploegmaat van Jasper Stuyven moet door 'kattenziekte' nu ook passen voor het Ardennenluik: "Erg gefrustreerd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Fabio Felline mist de Ardennenklassiekers door toxoplasmosis

Ploegmaat van Jasper Stuyven moet door 'kattenziekte' nu ook passen voor het Ardennenluik: "Erg gefrustreerd"
Foto: © photonews

Het Amerikaanse Trek-Segafredo, de ploeg van Jasper Stuyven, zal het in de komende Ardennenklassiekers zonder een belangrijke schakel moeten doen. De Italiaan Fabio Felline is nog steeds uitgeschakeld door toxoplasmose, beter bekend als de 'kattenziekte'.

De parasiet in zijn lichaam was erg moeilijk te vinden, maar werd ontdekt tijdens de Tour de France van 2017. De Italiaanse allrounder kwam nog wel regelmatig in actie, maar kon vaak niet op hoog niveau acteren. Zo moest hij eind vorig seizoen al vroegtijdig een punt achter zijn seizoen zetten. Trek-Segafredo maakte donderdag bekend dat Felline tot eind mei niet in competitie te zien zal zijn. 

'Erg gefrustreerd'

De ploegmaat van Jasper Stuyven stond wel aan de start in de Omloop Het Nieuwsblad, maar moest passen voor de meeste andere kasseiklassiekers. En nu valt dus ook het Ardennenluik in het water. "Ik ben erg gefrustreerd dat ik niet in de Ardennen kan rijden", vertelt Felline. "Sinds ik de Tour van vorig jaar moest verlaten, heb ik nooit meer het niveau gevonden van het begin van 2017."

"Ik zal tot eind mei niet in competitie te zien zijn. Spijtig genoeg is het niet de eerste keer dat ik moet terugknokken na een tegenvaller. Maar ik ben erg gemotiveerd om opnieuw mijn oude niveau te halen en zelfs nog sterker terug te komen", besluit de Italiaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties