Tim Wellens wil zich best spiegelen aan succes Quick-Step en schuift bij Lotto Soudal opvallende naam naar voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tim Wellens wil zich best spiegelen aan succes Quick-Step en schuift bij Lotto Soudal opvallende naam naar voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal kan met minder stress naar de Ardennenklassiekers na de overwinning van Tim Wellens in de Brabantse Pijl. Wellens zou meteen voor een scenario zoals bij Quick-Step Floors in de eerste weken van het seizoenen tekenen.

Tim Wellens en Tiesj Benoot lijken op dezelfde hoogte te staan bij Lotto Soudal. Toch schuift de Limburger nog een naam naar voor. "Ik geloof ook hard in Tomasz Marczynski", aldus Wellens. "Hij heeft ook lange tijd op hoogte gezeten en kan zeker een belangrijke rol spelen. In de breedte staan we heel erg sterk."

Wellens ziet - naar het voorbeeld van Quick-Step - geen graten in meerdere kopmannen. "Hoe meer zielen in de finale, hoe meer vreugde", vervolgt de Truienaar. "Quick-Step stond met vier man op de gelijke hoogte en daar hebben ze goed van geprofiteerd."

"Ik heb dit jaar een enorme stap gezet"

Het voorbeeld van Quick-Step Floors dan maar volgen? "Ik denk dat iedereen er meteen voor zou tekenen. De wedstrijden die nog komen zijn van een ander niveau. De kopmannen binnen de ploeg? Natuurlijk wil je liever zelf winnen, dat is bij Quick-Step ook zo. Maar het gaat geen problemen geven binnen de ploeg", verzekert Wellens. 

"De favorieten voor de komende koersen? Elk jaar heb je dezelfde favorieten in de Ardennen. Ik sta er goed voor. Het is moeilijk om iemand te viseren. Als je goed bent, rijd je gewoon weg. Ik heb dit jaar een enorme stap gezet. Ik begin beter en beter mijn momenten uit te kiezen", klinkt het vol vertrouwen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties