Gezondheid primeert bij onfortuinlijke Jolien Verschueren: "Ik heb niet eens ­afscheid kunnen nemen van de kindjes"

Redactie
| 24 reacties
Gezondheid primeert bij onfortuinlijke Jolien Verschueren: "Ik heb niet eens ­afscheid kunnen nemen van de kindjes"
Foto: © photonews

Jolien Verschueren zal dit jaar niet meer in actie komen nadat er een kwaadaardige tumor in haar hersenen werd vastgesteld. De veldrijdster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice laat haar gezondheid primeren.

Verschueren ging enkele dagen geleden met succes onder het mes om een gezwel te verwijderen, maar het bleek om een kwaadaardig gezwel te gaan. En daarom is er een nabehandeling. "Het goede nieuws is dat ze de tumor hebben kunnen verwijderen", vertelt Verschueren in Het Nieuwsblad. "De dokter zei me dat hij patiënten had met iets gelijkaardigs bij wie het niet operatief verwijderd kan worden."

Werk

"Nu, het komt wel hard aan hoor. Ik moest mijn werk stopzetten, terwijl ik dat zo graag doe. Ik heb niet eens ­afscheid kunnen nemen van de kindjes. Ook de koers staat even op pauze. Het eerste wat ik vroeg toen ik wakker werd, was blijkbaar wanneer ik weer zou mogen fietsen."

"Ik weet nog niet goed wat ik ­ervan moet denken"

"Dat klinkt misschien raar, maar het is mijn passie. Iets waar ik kracht uit haal. Ze hebben me gegarandeerd dat ik op de rollen mag zodra ik me wat beter voel", vervolgt ze. "Om toch een beetje in conditie te blijven, ook al weet ik dat mijn carrière nu bijzaak is. Mijn gezondheid primeert.”

Ondanks de zware tegenslag blijft de amper 27-jarige Verschueren erg strijdvaardig. "Ik weet nog niet goed wat ik ­ervan moet denken. Ik probeer het te relativeren. Ik ben er nog; die jongen die vorige week een hartstilstand kreeg, zal nooit meer fietsen. Mijn geloof is een steun. Ik ben evangelisch christen, en ik bid voor een goeie afloop. Mijn collega's ook. Heel lief. Dat helpt", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties