Jan Bakelants: "Dit had ik 6 maanden geleden, toen ik in bed lag, nooit gedacht"

Redactie
| 19 reacties
Jan Bakelants: "Dit had ik 6 maanden geleden, toen ik in bed lag, nooit gedacht"
Foto: © photonews

Jan Bakelants groeit steeds meer naar zijn oude niveau toe. Na de Ronde van het Baskenland komt de renner van AG2R-La Mondiale zondag in de Amstel Gold Race en daarna nog in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik aan de start.

Na zijn onfortuinlijke val in de Ronde van Lombardije in oktober keek Bakelants tegen een lange revalidatie aan. Enkele weken geleden kwam de Belgische klimmer opnieuw in competitie. En zondag wacht de Gold Race in Nederlands Limburg. "Ik voel dat ik nog wat tekort kom", vertelt hij bij Sporza. "Ik moet nog wat verbeteren om weer op mijn oude niveau te komen."

"Ik heb ook nog last van een paar zaken. Die moeten nog opgelost geraken. Dan kan ik die paar procentjes er wel nog bij doen. Ik merk ook op de training dat ik nog niet de wattages trap van voor mijn blessure. Dat is ook normaal. Je kunt niet verwachten dat je in 2 maanden inhaalt waar andere renners 6 maanden voor gewerkt hebben. Die 3 klimkoersen zijn een belangrijk onderdeel in mijn revalidatie."

"Het wordt een stap in het onbekende"

In principe is de Gold Race een wedstrijd die Bakelants zeker en vast ligt. "Maar nu mag ik al tevreden zijn dat ik hier mag starten", zegt hij. "Dat had ik 6 maanden geleden, toen ik in bed lag na mijn ongeluk, nooit gedacht. Alle concurrenten zijn ook in vorm op dit moment. Als je zelf dan met een achterstand start, dan wordt het moeilijk om potten te breken."

"Het wordt een stap in het onbekende. Misschien kan ik mezelf verbazen en valt het beter mee dan verwacht. Maar met zoveel sterke renners aan de start moet alles goed zitten. En dat zit het bij mij nog niet", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties