Koersdirecteur Amstel Gold Race over overlijden Goolaerts: "De koers gaat altijd door, hoe hard het ook klinkt"

Redactie
| 5 reacties
Koersdirecteur Amstel Gold Race over overlijden Goolaerts: "De koers gaat altijd door, hoe hard het ook klinkt"
Foto: © photonews

Sommigen reageerden erg verontwaardigd dat Parijs-Roubaix doorging na de hartaanval van Michael Goolaerts. Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race, vindt dat de koers altijd moet doorgaan.

"Het is heel moeilijk in te schatten wat je zou doen", klinkt het bij het Nederlandse NUsport. "Maar de wedstrijd gaat gewoon door. Dat is ook zo in bedrijven en in het normale leven. Hoe hard het ook klinkt: die jongen komt er niet door terug. Wielrennen is een gevaarlijke sport, daar kies je voor. Er zijn zoveel valpartijen waarbij je denkt: die jongen komt nooit meer overeind."

De koersdirecteur van de Gold Race dacht al langer na over zo'n scenario's. "Ik heb hier 20 jaar geleden al over nagedacht. Maar er kan natuurlijk een moment zijn dat alle ploegen zeggen: nu rijden we niet meer verder, want wat er gebeurd is, is te ernstig."

Minuut stilte

Er zal ook een minuut stilte worden gehouden. Maar ook daar twijfelde van Vliet over. "Moeten we het wel doen? Want ze hebben het woensdag in de Brabantse Pijl al gedaan. Maar dit wordt de eerste WorldTour-wedstrijd, waar de ploegen rijden die ook Roubaix hebben gereden. Uit respect voor wat er gebeurd is, zullen we dus een minuut stilte houden", besluit van Vliet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties